Montaj parchet triplu stratificat

Montaj parchet triplu stratificat

Cum montam parchetul: lipit sau flotant ?

Parchetul triplu stratificat, din punct de vedere tehnic, se recomanda a fi montat lipit pe o sapa autonivelanta!
Parchetul montat prin lipire de sapa aduce urmatoarele beneficii:
– o foarte buna stabilitate dimensionala;
– putem refinisa parchetul ulterior;
– izolare fonica sporita;
– transferul de caldura optim, in cazul in care avem sistem cu incalzire in pardoseala;
– garantia lucrarii sporite cu o durata de viata prelungita.
Exista insa cazuri in care suntem nevoiti sa folosim montajul flotant:
– necesitatea unei instalari rapide;
– cand stratul suport are probleme de planeitate, bugetul este limitat si nu exista posibilitatea turnarii unei sapa autonivelante;
– cand exista o sapa cu probleme de friabilitate si nu ne permitem turnarea unei rasini speciala de compactare.
In cazul in care avem umiditate in stratul suport, pentru a nu distruge parchetul, trebuie aplicata o rasina epoxidica sau poliuretanica, care are rol de penetrare, intarire a stratului suport si bariera de vapori impotriva umiditatii. Aceasta se aplica in momentul in care avem umiditatea in sapa mai mare de 2 pana la 5% CM. Atunci cand umiditatea depaseste 5%, automat montajul se sisteaza si stratul suport trebuie sa lasat sa se usuce timp mai indelungat.
Lipirea placilor parchetului se face cu adeziv special de parchet numai direct pe stratul suport (sapa, OSB) si nu la imbinarea dintre placi. Lipirea la imbinarea dintre placi nu este recomandata pentru ca impiedica dilatarea si contractia naturala a lemnului, cauzate de variatiile de umiditate si temperatura.
La montajul parchetului triplu stratificat se pot folosi atat adezivi monocomponenti, bicomponenti, dar mai ales silanici
Pentru informatii despre tipurile de adeziv (inclusiv fise tehnice) ce pot  fi utilizate si prezentarea lor detaliata le puteti gasi pe www.mobilier-parchet.ro
Montajul flotant este agreat de cele mai multe ori prin prisma problemelor legate de cost.
Si in acest caz, recomandarea noastra este sa apelati la firme de specialitate, de montaj parchet din lemn.
In cazul montajului lipit, se recomanda ca acesta sa fie efectuat doar cu firme specializate. Va supuneti riscului de a distruge finisajul parchetului, fapt ce impune refinisarea acestuia si pierderea finisajului initial din fabrica.
Trebuie sa luati in calcul un detaliu important si anume calitatea materialelor de montaj utilizate: adezivi, produse de curatenie. Prin alegerea unui produs ieftin se poate ajunge la pierderi pe termen mediu si lung. Noi recomandam alegerea  produselor de la furnizori de materiale de montaj consacrati in lumea parchetului, cum ar fi: Mapei, Bona, Forbo,etc.
Pentru curatarea si intretinerea parchetului folositi numai produse de curatenie profesionale adaptate tipului de finisaj (ulei sau lac).
A nu se utiliza sub nici o forma, produse de curatat pe baza de ceara, de genul celor comercializate in hipermarketuri. Ceara nu are rolul de a curata o suprafata, ci de a ii conferi un aspect lucios, care doar induce imaginea de curatenie.
In realitate ceara imbacseste si distruge finisajul parchetului in timp.

Mobilier Parchet.ro