Magazin

Sapa autonivelanta – pregatire suport

Category: .

Product Description

Sapa autonivelanta – pregatire suport pentru montaj parchet

 Inaintea montajului de parchet, trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte foarte importante si anume: verificarea umiditatii din sapa, a friabilitatii, rezistenta la zgariere si a planeitatii acesteia.

Am indepartat prin slefuire „laptele de ciment” de pe sapa grosiera, cu ajutorul monodiscului.

Am curatat suportul, respectiv a praful si impuritatile de pe sapa grosiera, cu ajutorul aspiratorului.

Inaintea aplicarii sapei autonivelante, se efectueaza reparatii ale fisurilor din stratul suport cu rasina poliuretanica.

Ulterior s-a aplicat primul strat de rasina poliuretanica Eco Prim PU 1K monocomponenta de la Mapei, in sistem de „maini incrucisate” cu ajutorul trafaletului. Rasina are rol de penetrare si de consolidare a sapei grosiere, in cazul de fata fiind vorba de o sapa cu sistem de incalzire electric incorporat.

A doua zi se aplica cel de-al doilea strat de rasina in acelasi sistem de „maini incrucisate”. In mod normal consumul de rasina aplicata in 2 straturi conform fisei tehnice, este de 0,5 kg/m2. Datorita faptului ca a fost o sapa fisurata si deteriorata, consumul a urcat la aproximativ 0,7 kg/m2.

Imediat dupa ce se aplica al doilea strat de rasina, se arunca nisip de cuart, acesta avand rolul de aderenta intre rasina si sapa autonivelanta ce urmeaza sa fie turnata. Inaintea aplicarii sapei, dupa ce face priza al doilea strat de rasina impreuna cu nisipul, surplusul de nisip se aspira.

Urmeaza amestecarea cu apa a sapei autonivelante Ultraplan Eco de la Mapei, aceasta este pe baza de ciment, cu intarire si uscare foarte rapida, de interior, cu grosime de aplicare de la 1-10 mm.

Sapa se aplica, se intinde si se elimina bulele de aer din aceasta.

Mobilier Parchet.ro