Magazin

Sapa autonivelanta

Category: .

Product Description

Curatare sapa grosiera, amorsare si aplicare sapa autonivelanta

Inaintea montajului de parchet, trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte foarte importante si anume: verificarea umiditatii din sapa, a friabilitatii, rezistenta la zgariere si a planeitatii acesteia.

La lucrarea respectiva a existat un parchet masiv vechi, montat cu smoala care a fost indepartat.  Am curatat aceasta smoala de pe sapa grosiera existenta cu ajutorul unui disc diamantat, atasat la buffer. Daca nu indepartam foarte bine smoala de pe sapa existenta, in sapa autonivelanta ce urmeaza sa fie turnata, pot aparea fisuri si aceasta nici nu face priza cu sapa grosiera. Pentru indepartarea cat mai eficienta a stratului de smoala, am folosit nisip de cuart si greutati suplimentare pentru o abraziune mai buna.

Dupa eliminarea stratului de smoala, suprafata se aspira si se aplica  o amorsa acrilica in dispersie apoasa, fara solventi Eco Prim Grip de la Mapei, peste care, se toarna sapa autonivelanta.

Datorita faptului ca a fost o diferenta de nivel a sapei grosiere de pana la 2 cm, peste aceasta s-a aplicat sapa autonivelanta Ultraplan Maxi de la Mapei. Aceasta este o sapa pe baza de ciment, cu intarire si uscare ultra rapida, de interior, cu grosime de aplicare intre 3 si 30 mm. Sapa se aplica, se intinde si se elimina bulele de aer din aceasta.

Mobilier Parchet.ro